Abonnement en strippenkaart

Mocht je het na een gratis proefles leuk vinden om vaker te komen naar de training bij ZwangerFit Haarlem? Dan kun je kiezen uit verschillende abonnementen en strippenkaarten. Wellicht vind je het lastig om te bepalen welke van de 2 het beste bij jou sportbehoefte past! Ik ga je op deze pagina de verschillen, voor- en nadelen van zowel de strippenkaart als de abonnementen vertellen!

Abonnement en strippenkaart

Strippenkaart

Bij ZwangerFit Haarlem is het mogelijk om te kiezen uit 2 soorten strippenkaarten. Namelijk een 8 en een 16 strippenkaart. Je kunt dit zien als een kaart waarbij elke keer dat je een training hebt mee gedaan er een strip van je kaart wordt afgehaald. Het is dus mogelijk om bij een 8 strippenkaart, 8 trainingen bij te wonen en bij een 16 strippenkaart, 16 trainingen. Deze kun je gemakkelijk aanschaffen via de Eversports app.

Voordelen van een strippenkaart

Deze strippenkaarten hebben een aantal voordelen, namelijk:

 • Je kunt elke week opnieuw beslissen hoe vaak je wilt komen trainen. Heb je de ene week meer tijd en energie dan de andere week? Dan kun je met een strippenkaart de ene week 3 keer en de andere week 1 of misschien wel helemaal niet komen trainen!
 • Je betaald de strippenkaart in 1 keer! Je hebt geen maandelijkse kosten en kunt in één keer betalen voor jou gekozen aantal strippen!

Nadelen van een strippenkaart

 • Let er bij het aanschaffen van een strippenkaart goed op dat deze een geldigheid heeft. Voor de 16 strippenkaart is dit 3 maanden en de 8 strippenkaart heeft een geldigheid van 2 maanden. Alle strippen die je na deze geldigheidsdatum niet hebt opgemaakt, verlopen dus.
 • Je kunt in tegenstelling tot een abonnement, je strippen niet opsparen. Na de geldigheidsdatum zijn je strippen niet meer te gebruiken en kun je je hiermee dus niet meer inschrijven voor een training.
 • Wat betreft de kosten per les bij de strippenkaarten, liggen deze een stuk hoger dan de les prijzen van de abonnementen.

Abonnementen

Bij ZwangerFit Haarlem kun je kiezen uit een 6-tal abonnement soorten, namelijk:

 • 1 keer per week trainen, flexibel opzegbaar
 • 1 keer per week trainen, voor 6 minimaal maanden
 • 1 keer per week trainen, voor minimaal 12 maanden
 • onbeperkt aantal keer trainen per week, flexibel opzegbaar
 • onbeperkt aantal keer trainen per week, voor minimaal 6 maanden
 • onbeperkt aantal keer trainen per week, voor minimaal 12 maanden

Er zijn dus veel soorten waaruit je kunt kiezen, Om je te helpen bij je keuze zal ik de voor- en nadelen van het kiezen voor een abonnement toelichten.

Abonnement en strippenkaart

Voordelen

 • De kosten per training zijn lager dan de kosten per training bij een strippenkaart.
 • Je bent niet in één keer een groot bedrag kwijt. Je betaald elke maand een relatief kleiner bedrag.
 • Je spaart (indien je op tijd afmeld) de strippen op, die je niet gebruikt. Deze kun je later (of na je zwangerschap) nog gebruiken.
 • Het abonnement kan gepauzeerd worden. In de eerste periode na je bevalling is het niet verstandig om direct weer te komen trainen. Ik raad je aan om de eerste 6 a 10 weken je rust te pakken en te beginnen met de low impact oefenen die je van ZwangerFit Haarlem ontvangt. In deze herstelperiode kan je abonnement op pauze worden gezet, en deze kan hervat worden zodra je weer komt trainen!
 • Je kunt na je bevalling je abonnement weer starten en het trainen verantwoord weer opbouwen tot je oude niveau!

Nadelen

 • Een nadeel bij een 6 of 12 maanden abonnement kan zijn, dat je deze niet direct per maand kan opzeggen. Mocht je besluiten eerder te willen stoppen met de trainingen van ZwangerFit Haarlem, kan dit afhankelijk van het soort abonnement pas na 6 of 12 maanden. Kies je voor een flexibel abonnement, dan kun je deze wel direct vanaf de eerste maand opzeggen!

Hoelang na mijn bevalling kan ik weer terug naar mijn oude sport?

Belangrijk om te weten is dat je na je bevalling niet direct op het niveau bent, waarop je was voordat je zwanger werd. Er is een periode nodig waarin je je lichaam op geleide van je belastbaarheid weer moet gaan op trainen. De duur en intensiteit van deze periode verschilt per persoon, per bevalling en per baby. In dit geval is alles goed, het is geen wedstrijd en gaat het vooral over het vinden van een nieuwe balans.

Natuurlijk is het ook zo dat je lichaam een bepaalde tijd nodig heeft om weer te herstellen. Denk aan het herstel van een litteken (na een keizersnede), scheurtjes in de bekkenbodem en diastase, maar ook het wennen aan je kindje (en hij of zij aan jou) en het vinden van een slaap- en voedritme. Hiervoor heeft je lichaam de tijd nodig en geef je lichaam hier ook de tijd voor. Het is dus ook normaal dat je na 6 weken niet gelijk up and running bent!

Tijdens de eerste 4 a 5 maanden is het belangrijk om high impact (hardlopen, sprongetjes etc.) oefeningen te vermijden. De voornaamste reden hiervoor is het herstel van de bekkenbodem. Je bekkenbodem heeft 9 maanden lang je kindje, vruchtwater en placenta gedragen en je kindje ter wereld laten komen! Je kan je voorstellen dat is best belastend is! Je bekkenbodem is dus niet gelijk en ook na 5 maanden nog niet hersteld.

Dit betekend niet dat je in deze periode niet kan trainen en dat dit niet uitdagend kan zijn. Er is genoeg wat verantwoord kan waardoor je in deze periode optimaal kunt herstellen!

Abonnement en strippenkaart