Over mij

Mijn naam is Else Heems. Ik ben 26 jaar en heb in 2018 de HBO opleiding Sportkunde met succes afgerond. Tijdens mijn stage in het derde jaar ben ik in aanraking gekomen met de doelgroep zwangere en net bevallen vrouwen.

In de jaren daarna heb ik bij verschillende organisaties sportlessen verzorgt aan deze vrouwen, tot de laatste organisatie waarvoor ik dat deed helaas stopte. Toen kwam ik al snel op het idee om zelf trainingen aan te bieden. Hiervoor heb ik in 2020 mijn certificaat “ZwangerFit” trainer behaald bij de organisatie YVLO. Hier heb ik geleerd hoe ik een verantwoorde en leerzame sportles geef. Maar ook hoe ik zwangere, net bevallen dames én hun partners tijdens het proces van zwanger zijn coach.

In maart 2022 ben ik gestart met de opleiding van Girls Gone Strong om zo het Pre- & Postnatal Coaching Certification te behalen. Dit is een wereldwijd erkende opleiding waarbij meer dan 300 experts op het gebied van zwangere en (net) bevallen dames, al hun kennis hebben gebundeld in een online opleiding. Door deze opleiding te doen wil ik nog meer leren over het trainen van zwangere en bevallen dames en probeer is up to date te blijven met alle nieuwe informatie die hierover vrijkomt!

personal trainer tijdens zwangerschap
Over mij
Veel gestelde vragen

Op dit moment verzorg ik ook trainingen bij BuitenFit Haarlem. Denk hierbij aan bootcamp, kettlebell, circuit en personal trainingen. Ook tijdens deze lessen kom ik regelmatig dames tegen die zoekende zijn over hoe ze verantwoord het trainen na hun zwangerschap weer kunnen opbouwen en zijn er dames die stoppen met het volgen van de lessen, omdat ze angstig zijn om iets te doen wat niet goed is.

Bij deze vrouwen wil ik de onzekerheid wegnemen en ze prettige trainingen aanbieden gedurende hun zwangerschap en de eerste periode daarna. Daarnaast wil ik de deelnemers graag laten begrijpen waarom bepaalde dingen anders moeten, wat er precies gebeurt in je lichaam en wat je kunt verwachten tijdens je bevalling en daarna.

Het is super gemakkelijk om als sporter bij BuitenFit Haarlem over te stappen naar ZwangerFit Haarlem. Je kunt je abonnement zonder opzegtermijn omzetten van of naar ZwangerFit Haarlem en BuitenFit Haarlem! Daarnaast is er tussen de trainers van BuitenFit Haarlem en ZwangerFit Haarlem nauw contact. Bij een overgang tussen de abonnementen zal er tussen de trainers een overdracht zijn waarin eventuele bijzonderheden/klachten besproken worden. Op deze manier kun je ook met (rest)klachten gewoon deelnemen aan de trainingen!

Wil je meer informatie over de trainingen van BuitenFit Haarlem? Klik dan hier!

Over mijn hobby’s

Naast het geven van lessen, sport ik zelf ook dagelijks. Het liefst doe ik dit in de buitenlucht met een gezellige en gemotiveerde groep. Ik train graag met kettlebells en andere sportattributen, maar ook oefeningen met mijn eigen lichaamsgewicht komen regelmatig voorbij. Sporten is echt onderdeel van mijn leven. Naast dat het bijdraagt aan een gezonde leefstijl, is ook het sociale aspect belangrijk voor mij. Je ontmoet mensen die ook graag actief zijn en bouwt hier toch een bepaalde band op. Twee vliegen in één klap naar mijn mening!

Wil je meer weten over de soorten trainingen en coaching sessies? Klik dan hier!
Voor een overzicht van de zwangerschapstrainingen die ZwangerFit Haarlem op dit moment aanbiedt, klik dan hier.

Behaalde diploma’s

Diploma YVLO
diploma sportkunde

Visie ZwangerFit Haarlem

Bij ZwangerFit Haarlem leer je trainen passend bij de periode in je zwangerschap en na je bevalling. Je snapt wat er verandert in je lichaam en welke aanpassingen in training daarbij horen. Je leert luisteren naar je lichaam en vindt een balans tussen actief en ontspannen zijn.

Daarnaast komt de eerste periode na de bevalling aan bod. Wat kun je allemaal verwachten? Wat is de roze wolk? Is er wel een roze wolk? Wanneer mag je het sporten weer opbouwen? En hoe? Dit komt allemaal aan bod in de gratis coaching sessies.