Veel gestelde vragen over de personal trainingen

1.Op welke locaties zijn de personal trainingen te volgen?

In principe vinden de personal trainingen plaats in het Schoterbos. Wel is het mogelijk om op aanvraag en training op een andere locatie in te plannen. Dit heeft de enige voorwaarden dat dit in of rondom Haarlem moet zijn.

2. Op welke tijdstippen worden de personal trainingen gegeven?

De tijdstippen en dagen voor personal training zijn vrij en samen met de trainer te bespreken.

veel gestelde vragen

3. Kan ik naast de personal training ook deelnemen aan een groepsles?

Het is zeker mogelijk om naast personal trainingen deel te nemen aan de groepslessen.

4. Is buiten sporten nog mogelijk in verband met corona?

Op een aantal aanpassingen tijdens de groepslessen na, is buiten sporten tijdens corona zeker nog mogelijk. Tijdens groepslessen zullen er verspreid over de sportplek meerdere groepjes van 2 personen staan. Tijdens personal training zullen er geen aanpassingen nodig zijn.

5. Wordt er gebruik gemaakt van materiaal tijdens de personal trainingen?

Tijdens personal trainingen zal er gebruik gemaakt worden van allerlei materialen. Denk aan dumbells, elastieken, steps etc. Deze worden allemaal verzorgt door de trainer van ZwangerFit Haarlem. Lees hier meer over de inhoud van de lessen.

6. Is personal training altijd alleen, of kan dit ook met meerdere?

Het is mogelijk om een personal training (naast één op één training) in een duo of trio vorm te doen.

7. Wat is het doel van personal training? En waarom niet gewoon deelnemen aan de groepslessen? 

Het doel van personal training is om nog gerichter te kijken naar jouw lichaam tijdens of na de zwangerschap. Wat vind je moeilijk? Waar heb je klachten? Er is nog meer de mogelijkheid om vragen te stellen en bepaalde oefeningen wel of niet te doen. Tijdens de zwangerschap is het doel om te behouden wat je al hebt aan spierkracht en conditie en om je te leren wat wel en wat niet te doen. Na de zwangerschap licht de focus meer op het weer opbouwen van oefeningen, je lichaam meer te kunnen voelen en zo sterker te worden.

8. Zijn de trainingsdagen tijdens personal training altijd vast? Of kunnen deze per week verschillen?

De trainingsdagen voor personal training zijn niet vast. Je kan indien mogelijk bij de training elke weer kiezen voor een ander trainingsmoment.

9. Schaf ik personal training per keer aan, of kan dit ook voor meerdere trainingen in één keer?

Het is mogelijk om losse personal trainingen te boeken, maar je kunt ook kiezen voor een 5 of 8 strippenkaart. Deze zijn een stuk voordeliger.

10. Gaan de personal trainingen altijd door?

De groepslessen door tenzij er door het KNMI een code oranje of rood wordt uitgeroepen, waardoor trainen in de natuur wellicht risico’s met zich meebrengt. Vooraf aan de training zal de trainer dit bekent maken.

Veel gestelde vragen over de groepslessen

1.Wat zijn de locaties en tijden van de groepslessen?

Tot nu toe zijn de 2 huidige groepslessen beide op de locatie Schoterbos. Mocht er voldoende animo zijn om uit te wijken naar een andere locatie in en rondom Haarlem dan is het zeker mogelijk hier ook een locatie op te starten. Check het rooster voor de precieze dagen en tijden.

2. Hoeveel deelnemers kunnen en maximaal aanwezig zijn tijdens deze lessen?

Het maximum aantal deelnemers per les is 12. Dit omdat er zo voldoende tijd is om alle deelnemers voldoende te corrigeren en om eventueel oefeningen aan te passen naar wens of klachten.

veel gestelde vragen

3. Maakt het uit hoeveel weken ik zwanger ben voordat ik deel kan nemen aan een groepsles?

In principe maakt het niet uit hoeveel weken zwanger je bent. Het is vaak wel zo dat er in het begin van de zwangerschap (eerste trimester) nog weinig aanpassingen nodig zijn tijdens het sporten, maar je bent ten alle tijden welkom in een van onze lessen.

4. Moet ik zelf benodigdheden meenemen naar de training?

Je hoeft geen sportattributen mee te nemen naar de les. Wel is het aan te raden om een flesje water en eventueel een calorie rijke snack mee te nemen naar de training. Verder is het van belang je goed te kleden op het weer en bij regen een goed waterdicht jack te dragen.

5. Gaan de groepslessen altijd door?

De groepslessen door tenzij er door het KNMI een code oranje of rood wordt uitgeroepen, waardoor trainen in de natuur wellicht risico’s met zich meebrengt. Vooraf aan de training zal de trainer dit bekent maken.

6. Zijn er alleen zwangere aanwezig in de les?

Naast zwangere dames, zullen er ook net bevallen vrouwen aanwezig zijn in de training. De training zal grotendeels hetzelfde zijn, maar het doel van deze dames is anders dan van de zwangere en zal daarom kleine aanpassingen kennen.

7. Wat als ik klachten heb? Kan ik dan wel komen trainen?

Mits de klachten (en de verloskundige/gynaecoloog) het toelaten is het zeker mogelijk om met klachten naar de training te komen. Over het algemeen zijn alle oefeningen zodanig aan te passen dat deze zo min mogelijk klachten veroorzaken. En als een oefening ondanks de aanpassingen toch niet gaat of niet prettig voelt, kiezen we voor een andere wel werkbare vorm.

8. Mag ik een geïnteresseerde vriendin/kennis vrijblijvend meenemen naar een van de lessen?

Je bent altijd vrij om een geïnteresseerde mee te nemen naar een van onze lessen. Voor alle nieuwe deelnemers geldt één gratis proefles bij een les naar keuze.

9. Wat kan ik verwachten tijdens een groepsles?

In de groepslessen bij ZwangerFit Haarlem kun je een sfeervolle les verwachten, waarin je actief bezig bent met het verantwoord trainen tijdens je zwangerschap. Er zullen zowel kracht als cardio oefeningen voorbij komen en een beetje spierpijn is dan ook niet gek. Daarnaast leer je waar je op moet letten en welke oefeningen je liever moet vermijden. Al deze aandachtspunten dus je ook meenemen en toepassen in het dagelijks leven.

10. Maken we gebruik van materiaal tijdens de groepslessen?

Ja, we maken zeker gebruik van materiaal. Denk aan materialen als elastieken, dumbells, kettlebells en steps. Al deze materialen worden geregeld door ZwangerFit Haarlem, dus deze hoef je niet zelf mee te nemen.

Veel gestelde vragen over strippenkaarten

1. Hoelang is een strippenkaart van 8 strippen geldig?

Een 8 strippenkaart is 10 weken geldig.

2. Hoelang is een strippenkaart voor 16 lessen geldig? 

Een 16 strippenkaart is 18 weken geldig.

3. Hoelang van te voren moet ik me minimaal afmelden voor een training?

Meld je het liefst 24 uur voorafgaand aan een training af. Indien er persoonlijke omstandigheden zijn is later afmelden uiteraard mogelijk.

Veel gestelde vragen

Staat jouw vraag niet tussen deze veel gestelde vragen? Mail deze dan naar zwangerfithaarlem@outlook.com of neem contact met me op via het contactformulier wat je hier vindt. Wellicht voeg ik jouw vraag toe aan de veel gestelde vragen!