ZwangerFit Haarlem groepstraining

Bij ZwangerFit Haarlem bieden we zwangerschapstrainingen aan waarbij je verantwoord kan (blijven) trainen gedurende de hele zwangerschap. Je traint in een groep met vrouwen die (ook) in verwachting zijn of zich in de periode na de zwangerschap bevinden. Naast actief bezig zijn leer je in de zwangerschapstrainingen ook wat de juiste lichaamshouding is, je leert je lichaam te belasten binnen jou eigen grenzen en creëert het lichaamsbesef van de steeds veranderende situatie zodat de belasting en belastbaarheid overeenstemmen.

Deze trainingen hebben de duur van 60 minuten waarin zowel uithoudingsvermogen, kracht en ontspanning worden getraind. De ZwangerFit Haarlem groepstrainingen zijn gedurende het hele jaar in de buitenlucht. Tijdens deze trainingen maken we gebruik van obstakels in het park, kettlebells, dumbells, dynabands en meer!

Daarnaast is het mogelijk om 3 opgenomen coachingsessies te ontvangen. In deze coaching sessies, van ongeveer 45 minuten, komen alle fases van de zwangerschap en de bevalling aan bod. De derde opname is een sessie die je samen met je partner kunt bekijken. In deze opname wordt de rol van je partner besproken worden zodat hij of zij je optimaal kan steunen en begeleiden tijdens de bevalling. Al deze coachingsessies worden ondersteund door een birthatlas. Deze atlas bevat afbeeldingen waarop de fases van de zwangerschap en de bevalling staan afgebeeld en wordt het verhaal nog beeldender!

Deze coachingssessies ontvang je na het aanschaffen van een geldig strippenkaart of abonnement. Ook kun je de sessies los aanschaffen.

Inhoud coaching sessies

Coaching 1 – De zwangerschap

  • lichamelijke veranderingen gedurende de zwangerschap
  • diastase
  • bevalplan/wijzer ter voorbereiding van de bevalling

Coaching 2 – De bevalling

  • fases van de bevalling
  • ademhalingstechnieken
  • houdingen
  • pijnbestrijding

Partnerles

  • rol van de partner tijdens de verschillende fases van de bevalling en kort daarna
Zwangerschapstrainingen

Ik was gewend mezelf uit te dagen en houdt van lekker hard sporten. Nu tijdens de zwangerschap ervaar ik ook nog fijn en goed te kunnen sporten, maar wel helemaal verantwoord.

– Céline

Postnatale training

Na je bevalling kun je de eerste paar dagen al beginnen met het weer controle krijgen en voelen van je bekkenbodem- en buikspieren. Hiervoor ontvang je van ons ook een met overzicht met oefeningen die je hiervoor thuis kan doen.

Minimaal 4 weken na je bevalling (afhankelijk van de soort bevalling) kun je de outdoor trainingen weer bij wonen. In deze training staat het herstel en het optimaliseren van je conditie centraal. In de periode na de bevalling moet er een nieuw evenwicht voor zowel fysiek als mentaal worden gevonden, waarbij overbelasting voorkomen moet worden.

Belangrijk om te weten is dat je na je bevalling niet direct op het niveau bent, waarop je was voordat je zwanger werd. Er is een periode nodig waarin je je lichaam op geleide van je belastbaarheid weer moet gaan op trainen. De duur en intensiteit van deze periode verschilt per persoon, per bevalling en per baby. In dit geval is alles goed, het is geen wedstrijd en gaat het vooral over het vinden van een nieuwe balans.

Natuurlijk is het ook zo dat je lichaam een bepaalde tijd nodig heeft om weer te herstellen. Denk aan het herstel van een litteken (na een keizersnede), scheurtjes in de bekkenbodem en diastase, maar ook het wennen aan je kindje (en hij of zij aan jou) en het vinden van een slaap- en voedritme. Hiervoor heeft je lichaam de tijd nodig en geef je lichaam hier ook de tijd voor.

Het is dus ook normaal dat je na 6 weken niet gelijk up and running bent!

Tijdens de eerste 4 a 5 maanden is het belangrijk om high impact (hardlopen, sprongetjes etc.) oefeningen te vermijden. De voornaamste reden hiervoor is het herstel van de bekkenbodem. Je bekkenbodem heeft 9 maanden lang je kindje, vruchtwater en placenta gedragen en je kindje ter wereld laten komen! Je kan je voorstellen dat is best belastend is! Je bekkenbodem is dus niet gelijk en ook niet na 5 maanden al hersteld.

Dit betekend niet dat je in deze periode niet kan trainen en dat dit niet uitdagend kan zijn. Er is genoeg wat verantwoord kan waardoor je in deze periode optimaal kunt herstellen!

ZwangerFit personal training

Heb je meer behoefte aan één op één begeleiding? Dan is de ZwangerFit personal training misschien iets voor jou! Tijdens je zwangerschap kunnen er complicaties of klachten ontstaan. Tijdens de personal trainingen kan ik hier nog beter op inspelen en kunnen we de training aanpassen naar al jouw wensen. Je kunt voorkeur geven voor wat voor soort oefeningen (meer cardio of meer krachtuithoudingsvermogen) en wat voor materialen je daarbij zou willen gebruiken. Ik begeleid je tijdens het trainen naar vermogen van jouw lichaam en stellen samen een perfecte en leuke training op.

Postnatale personal training

Ook na je zwangerschap kan je kiezen voor ZwangerFit personal training. In de periode na je zwangerschap zal je nog niet gelijk op je oude sportniveau zijn en zijn aanpassingen in je trainingsschema nog steeds van belang. Denk aan het feit dat de kans groot is dat je nog een diastase hebt, dat je wellicht moeite hebt met het coördineren van je buik- en bekkenbodemspieren en dat je stapje voor stapje weer moet gaan opbouwen. ZwangerFit personal training biedt hier een goede gelegenheid voor. Oefeningen speciaal gericht op jouw herstel en vermogen. Daarnaast kan ook je eventuele sportwens of doel hierin worden toegepast. Nieuwsgierig geworden naar ZwangerFit  personal training? Neem dan vrijblijvend contact met me op of vraag hier gelijk een proefles aan.

Zwangerschapstrainingen

Voorafgaand aan een personal training sessie vind een vrijblijvend intake gesprek plaats. In dit gesprek bespreken we je huidige situatie, je sportverleden, sportwensen en eventuele blessures of andere (zwangerschaps)klachten.

Als je zwanger bent en hebt gekozen voor personal training krijg je ook toegang tot de coachingsessies. Deze opnames kun je alleen of samen met je partner bekijken wanneer het jou uitkomt. Mocht je achteraf nog vragen hebben, dan hoor ik het graag! 

Train samen met je partner

Naast de zwangerschapstrainingen bij ZwangerFit Haarlem, kun je ook samen met je partner, vriend of vriendin trainen. Trainde je voor je zwangerschap samen met je partner of sportmaatje? En wil je dit gedurende je zwangerschap graag blijven doen? Dit kan! Bij ZwangerFit Haarlem is het mogelijk om samen met je partner een duo personal training te doen. In het begin zullen de oefeningen tussen jou en je partner, vriend of vriendin niet zoveel van elkaar verschillen, maar naarmate je zwangerschap vordert zal het nodig zijn om de training voor jou iets aan te passen. Tenzij jullie beide zwanger zijn natuurlijk!

Zwangerschapstrainingen

Zwangerschapstrainingen

 

 

We zullen in deze duo personal training gebruik maken van materialen als kettlebells, dumbells, steps, dynabands en meer. Er zullen trainingsvormen als circuit, krachtuithoudingsvermogen en tabata aan bod komen.

Blijf samen fit tijdens jullie zwangerschap!

Interesse in een van onze zwangerschapstrainingen?

Wil jij ook verantwoord sporten tijdens je zwangerschap, samen trainen met je partner of het sporten na je bevalling weer opbouwen? Vraag hier dan een gratis proefles aan en dan zie ik je graag in een van onze lessen!